Wigilia

Tuż przed Bożym Narodzeniem 2011 roku nowi lektorzy Instytutu Konfucjusza mieli okazję spróbować polskich przysmaków serwowanych podczas Wigilii. W spotkaniu integracyjnym uczestniczyli także współpracownicy IKu. Wśród Chińczyków najbardziej skrajne opinie dotyczyły czerwonego barszczu. Bardzo smakował karp w galarecie i śledzie, jak również kompot z suszu. Sporo kontrowersji, przez skojarzenie z opium, wzbudził makowiec.

1 /image/image_gallery?uuid=24db368d-1e2b-4eb4-9a7c-f6b9380f2f84&groupId=30304575 800 600 2 9
2 /image/image_gallery?uuid=257d30af-aedc-451b-b4b3-0748d7c79644&groupId=30304575 800 600 3 1
3 /image/image_gallery?uuid=1d15df1e-48b4-403f-9734-144e8cc161b6&groupId=30304575 800 600 4 2
4 /image/image_gallery?uuid=4bb0306f-8796-4204-a536-4d768ecc779e&groupId=30304575 800 600 5 3
5 /image/image_gallery?uuid=833f0e99-8466-431b-9915-7e0d81f5b44a&groupId=30304575 800 600 6 4
6 /image/image_gallery?uuid=a2108e37-fc65-443a-a726-2c53bdc7222b&groupId=30304575 800 600 7 5
7 /image/image_gallery?uuid=1cc225f2-3e42-420c-8c6d-e2e22905e4c0&groupId=30304575 800 600 8 6
8 /image/image_gallery?uuid=2d619a1f-140c-4ca4-acab-05bc8ba66272&groupId=30304575 800 600 9 7